Laborator Analizash Gjenetike Tirane – StemGen Partners eshte nje platforme innovative fushen e gjenetikes dhe bioteknologjive ne Shqiperi dhe Kosove.

Laborator Analizash Gjenetike Tirane – StemGen Partners eshte nje platforme innovative fushen e gjenetikes dhe bioteknologjive ne Shqiperi dhe Kosove.

Laborator Analizash Gjenetike Tirane – StemGen Partners eshte nje platforme innovative fushen e gjenetikes dhe bioteknologjive ne Shqiperi dhe Kosove.

Laborator Analizash Gjenetike Tirane – StemGen Partners eshte nje platforme innovative fushen e gjenetikes dhe bioteknologjive ne Shqiperi dhe Kosove.

Laborator Analizash Gjenetike Tirane – StemGen Partners eshte nje platforme innovative fushen e gjenetikes dhe bioteknologjive ne Shqiperi dhe Kosove.

Laborator Analizash Gjenetike Tirane – StemGen Partners eshte nje platforme innovative fushen e gjenetikes dhe bioteknologjive ne Shqiperi dhe Kosove.

Laborator Analizash Gjenetike Tirane – StemGen Partners eshte nje platforme innovative fushen e gjenetikes dhe bioteknologjive ne Shqiperi dhe Kosove.

Laborator Analizash Gjenetike Tirane – StemGen Partners eshte nje platforme innovative fushen e gjenetikes dhe bioteknologjive ne Shqiperi dhe Kosove.
Për çfarë përdoret PRF?


PRP përdoret për të trajtuar lëndimet
muskuloskeletore. Përdorimi i tij ka
shpërthyer me atletët profesionistë që
kërkojnë mënyrat më të shpejta natyrore për
t’u rikthyer në garë. Vetëm këtë vit, PRP
është përdorur në lojtarët profesionistë të
futbollit, tenisit dhe basketbollit. PRP është
testuar dhe treguar të jetë efektive për
tendinitin e muskulit hamstring,
tendinopatinë e bërrylit të tenisit dhe
fascitet. PRP është treguar gjithashtu të jetë
efektiv për dhimbjet e artritit në ijë dhe gju
me të dhëna të reja premtuese për artritin e
shpatullave dhe sakroiliak gjithashtu.
Historikisht këto kushte janë trajtuar me
injeksione steroide. Këto mund të jenë ende
të përshtatshme, por injeksionet e shumta
steroide dobësojnë indet me kalimin e kohës
ndërsa PRP mund t’i forcojë atoKONSIDEROHET PËR:

• Artriti i bërrylit
• Artriti i gjurit
• Artriti i supit
• Tendiniti i hamstringut
• Tendiniti i bërrylit (Bërryli i tenisit)
• Tendiniti kronik ekstensor
• Fasciiti i shputës
• Tendiniti i akilit
• Dhimbje kyçeve sakroiliake

www.stemgenpartners.eu

Si mund t’i kërkoni trupit tuaj të shërohet?

Kur lëndohet, trupi juaj përpiqet të shërohet. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për dëmtim të kërcit, tendinit ose diskut, përgjigja e parë e trupit është sjellja e mekanizmave të riparimit në zonën që është dëmtuar. Qelizat si trombocitet, qelizat e bardha të gjakut dhe fibro-blastet punojnë për të hequr indet e dëmtuara dhe për të ndërtuar inde të reja të shëndetshme. Qelizat dinë të vijnë në zonën e dëmtuar sepse trupi juaj dërgon sinjale kimike për të tërhequr qelizat e duhura për të riparuar dëmtimin. Këto sinjale janë kimikate të vogla të quajtura faktorë të rritjes dhe citokina. Fatkeqësisht, ndonjëherë sinjali është shumë i dobët dhe vepron shumë ngadalë ose aspak dhe më pas nuk shëroheni. Injeksioni PRP është një terapi e re që përforcon dhe përmirëson sinjalin e shërimit dhe mund t’ju rikthejë në këmbë


PRP përforcon sinjalin e shërimit, kështu që mund t’ju kthejë në këmbë.


Sa zgjat rikuperimi?

Lëndimet e ligamenteve dhe tendinave zakonisht trajtohen me një injeksion të vetëm PRP, ndërsa artritet në varësi të gradës zakonisht kanë nevojë për 3-4
injeksione të bëra për 3 javë. Pas injeksioneve, duhet të pushoni për 3 ditë, duke shmangur të gjitha ushtrimet dhe t’i lejoni trombocitet të krijojnë një xhel dhe të rekrutojnë makinën shëruese të trupit tuaj. Në javën e parë mund të rifilloni ushtrimet e buta të lëvizjeve me terapistin tuaj fizik, por jo më shumë se kaq. Mobilizimi i kyçeve dhe diapazoni i lëvizjes është fokusi deri në javën e 2-të. Lejohen vetëm ushtrime të buta forcuese nën drejtimin e terapistit tuaj fizik. Pa kërcime ose ushtrime me intensitet të lartë. Pas javës së 4-të, gradualisht do t’i ktheheni ushtrimeve dhe sporteve.

Çfarë është PRP?

PRP është një shkurtim për plazmën e pasur me trombocite. PRP është thjesht një pjesë e gjakut tuaj, por e përqendruar 10- fish. Gjaku i plotë përmban qeliza të kuqe të gjakut të pezulluara në plazmë së bashku me qelizat e bardha të gjakut dhe trombocitet. Kur gjaku rrotullohet në një centrifugë me shpejtësi të lartë, qelizat e kuqe të gjakut lëvizin në fund duke lënë plazmën, trombocitet dhe qelizat e bardha të gjakut sipër. Funksioni kryesor i trombociteve është të ndalojë gjakderdhjen duke krijuar një mpiksje në përgjigje të lëndimit. Por ato përmbajnë gjithashtu shumë faktorë të rëndësishëm të rritjes dhe citokina, si faktori i rritjes që rrjedh nga trombocitet, faktori i rritjes fibroblastebeta, faktori i rritjes transformuese-beta, faktori i rritjes endoteliale vaskulare dhe faktori i rritjes epiteliale-beta. Këto kimikate natyrale tërheqin qeliza të tjera shëruese për të stimuluar, rritur dhe përshpejtuar procesin tuaj natyral të shërimit. Nëse e lëndoni veten, tani do të keni disa trombocite në vendin e lëndimit. Duke i përqendruar këta faktorë në një vëllim të vogël, ne mund t’i injektojmë saktësisht aty ku ju nevojiten dhe të stimulojmë më tej procesin natyral të shërimit.


RREZIQET & BENEFITET

Benefitet e PRP janë përmirësimi i funksionit më pak dhimbje. PRP promovon shërimin aktual të indeve kështu që është një zgjidhje e qëndrueshme. Fatkeqësisht ka rreziqe për gjithçka në jetë, por PRP është një procedurë me rrezik të ulët. Me çdo vendosje gjilpëre në trup,
gjakderdhja, infeksioni dhe dëmtimi i nervit janë të mundshme, por rrallë shihen. Për injeksionet e tendinit ekziston rreziku i këputjes së tendinit. Ky rrezik është më i vogël se rreziku i këputjes me injeksionin tipik të kortikosteroideve. PRP është produkti juaj i gjakut, kështu që nuk ka rrezik alergjie ose refuzimi.


Duke përqëndruar faktorët shërues të gjakut juaj, ne mund të injektojmë trupin pikërisht aty ku nevojitet dhe të stimulojmë më tej procesin natyral të shërimit.


Protokolli ynë i PRP

Së pari ju duhet të filloni me një vlerësim. Në konsultim me mjekët tanë të certifikuar nga bordi, ju do të vendosni nëse PRP është zgjedhja e duhur për
ju. Ne do të shqyrtojmë gjendjen tuaj të dhimbjes, testet diagnostike dhe historinë e trajtimit paraprak. Ne do të sigurohemi që të keni provuar kujdesin e zakonshëm konservativ përpara se të shkoni në PRP pasi PRP nuk konsiderohet terapi e linjës së parë. Nëse vendosni për PRP, atëherë do të planifikoni të paraqisni rezultatin e kontrollit tuaj imazherik. Udhëzimi i imazhit është vendimtar. Nëse PRP nuk injektohet në vendin e duhur në mënyrë perfekte,
atëherë nuk do të funksionojë aq efektivisht. Krijimi i PRP është po aq i rëndësishëm dhe kërkon pajisje shumë të specializuara. Do të hyni në qendër dhe do të merrni mostrën e gjakut, zakonisht 10-20 ml. PRP nxirret nga gjaku juaj në rreth 20 minuta. Së fundmi, PRP injektohet në zonën që ju nevojitet
duke përdorur teknikën sterile. Injeksioni nuk është shumë i dhimbshëm, mpirja e lëkurës është zakonisht pjesa më e keqe e procesit. Ju duhet të ndaloni çdo NSAID për 14 ditë para dhe pas injektimit. Këto janë barna si ibuprofen, naproxen, Celebrex (celecoxib), Mobic (meloxicam) dhe aspirinë. Ka shumë të tjera, kështu që ju lutemi na pyesni nëse nuk jeni të sigurt. NSAID-të funksionojnë duke frenuar trombocitet dhe ne kemi nevojë që ato trombocite të funksionojnë për ju pas injektimit. Gjithashtu ju kërkojmë që të mos konsumoni alkool, kafe, dhe mjekime 6 orë para injektimit. Ajo që konsumoni mund ta bëjë PRP-në tuaj potencialisht më pak efektive


Në kemi punuar për të ofruar PRP me një çmim të arsyeshëm, gjithpërfshirës.
Na kontaktoni që sot dhe filloni shërimin tuaj.


StemGen Partners - Besoji Shpresat Tuaja Shkences! Laborator per Qelizat Staminale - Teste Gjenetike ne Shtatezani - Terapi Mjekёsore tё Avancuara

Besoji Shpresat Tuaja Shkences!
StemGen Partners - Besoji Shpresat Tuaja Shkences! Laborator per Qelizat Staminale - Teste Gjenetike ne Shtatezani - Terapi Mjekёsore tё Avancuara

Besoji Shpresat Tuaja Shkences!
KONTAKT


Adresa

Rr.Shyqyri Berzolli, Residenca Intercosat
Shkalla A,Ap.13A, 1001,Tirana, Albania
FACEBOOK
INSTAGRAM