GJENETIKA NË IVF

GJENETIKA NË IVF

September 19, 2023 by Dorela Kroni

Genoma in ART


Kontrolli i fertilitetit

Konsidetohet infertilitet sipas Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH) dhe definohet si mungesë e konceptimit të një shtatëzanie pas 12-24 muajsh të mardhënies seksuale të pambrojtur.

Analizat klasike që kryhen janë:

 • Kariotipi

Kariotipi lejon kërkimin e anomalive kromozomale të lidhura me infertilitetin meshkullor ose femëror.

Analizat shtesë:

Meshkuj:

 • Fibroza Cistike
 • Mikrodelecioni i kromozomit Y

Femra:

 • Trombofilia
 • X Fragile

Testi Fertiscan


Meshkuj në rast të:

 • Azospermisë
 • Astenospermisë

Femra në rast kur:

Identifikohen anomali të poliabortivitetit, ovari policistik, disfunksion ovarian

Testi Nutrifert

Kryhet në rastet:

 • Me abort rekurent
 • Vështirësi e implantimit
 • Cikle ovoluese
 • Strukturë endometriale
 • Rezervë e ulët ovariane


Testi Endometriome

Eshtë test që vlerëson alterimin e mikrobiomës endometriale dhe ndihmon mjekun specialist që të vendos kur është moment i duhur për të transferuar embrionin.Nëse rezultati i testit sugjeron për disbiozë ose prani patogjene, propozohet të bëhet terapi përpara se të transferohet embrioni.

Testi E-ready (receptivitetit)

Analizon praninë e disa gjeneve që përfshihen në hapat që janë kritik për receptivitetin kritiki e murit të mitrës (endometrit). Ky test ndihmon mjekun për të identifikuar dritaren e duhur të implantimit. Në përmjet këtij testi reduktohet rreziku i dështimit të impantimit dhe rritet shansi për një shtatëzani.

Kush duhet ta bëj testin E-Rady (receptivitetit)

 • Gratë që i janë nënshtruar cikleve PMA pa sukses (gjithashtu me konfirmim të embrioneve euploide)
 • Gratë me endometrium te hollë
 • Gratë në ciklin e pare të PMA për të maksimizuar mundësinë e suksesit
Rezultati ne 14 dite pune


StemGen Partners - Besoji Shpresat Tuaja Shkences! Laborator per Qelizat Staminale - Teste Gjenetike ne Shtatezani - Terapi Mjekёsore tё Avancuara

Besoji Shpresat Tuaja Shkences!
StemGen Partners - Besoji Shpresat Tuaja Shkences! Laborator per Qelizat Staminale - Teste Gjenetike ne Shtatezani - Terapi Mjekёsore tё Avancuara

Besoji Shpresat Tuaja Shkences!
KONTAKT


Adresa

Rr.Shyqyri Berzolli, Residenca Intercosat
Shkalla A,Ap.13A, 1001,Tirana, Albania
FACEBOOK
INSTAGRAM